elin tipsar





Eftersom håret växer ca 1 cm i månaden kan du inte gå till frisören och klippa av 3 - 4 cm av ditt hår. Då kommer det aldrig att bli längre. Så klipp bara lite. Men om det är slitet så kan ni förstås klippa mer för annars kommer det bara gå av och då blir det inte längre ändå.



Håret ska du helst duscha MAX 2 ggr i veckan. Om du har problem med fet hårbotten kan du använda ett torrschampoo. När du duschar ska du använda LITE schampoo och mängder med balsam. (Eftersom schampoo sliter på ditt hår). Använd gärna också hårinpackning om du har slitet hår. Ha i det i 20-25 minuter.



Ha alltid håret i en fläta när du ska sova, det gör så att håret inte blir trassligt och sliter i onödan. Fössök också att ha håret uppsatt ganska ofta, det skyddar hårtopparna.



Borsta aldrig håret när det är blött. Det är elastiskt och mycket skörare! Frösök istället att reda ut det med en bredtandad kam och hantera det mycket försiktigt.



Fönen och plattången är det onda mot ditt hår. Försök att använda dem så lite som möjligt och låt håret självtorka. Även färgningar sliter på ditt hår. Blonderingar och blekningar är värst, tro mig.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0